Metode complexe de analiza, caracterizare si predictie a fenomenelor microeconomice
Nevoia de predictie din spatiul microeconomic actual motiveaza initierea temei de cercetare – „Metode complexe de analiza, caracterizare si predictie a fenomenelor microeconomice”. Cercetarea urmareste prototiparea unor noi algoritmi si metodologii de predictie automata si semiautomata, iar ca prima directie de actiune, grupul de lucru se focalizeaza pe valorificarea unui set semnificativ de informatii de vanzari preluat din mediul economic din Romania.
Obiectivul acestei cercetari interdisciplinare este imbunatatirea predictiilor de vanzari.
Structurata sub forma unui proiect deschis, tema de cercetare isi propune sa abordeze integrativ solutii deja clasice ale predictiei automate (regresiile liniare, data mining, retele Bayesiene, analize de corelatie multidimensionala) si metode din stiinta complexitatii (geometrie fractala, teoria haosului, modele bazate pe agenti, algoritmi genetici, teoria constructala).
Proiectul deschis „Metode complexe de analiza, caracterizare si predictie a fenomenelor microeconomice” se afla in stadiul de definitivare a grupului de lucru si a directiilor de cerecetare pentru a securiza finantarea. In prezent, finantarea este asigurata partial de companii private dar suntem deschisi unor colaborari cu potentiali parteneri interesati de proiect.
Echipa este formata din: prof. dr. Florin Munteanu, dr. Andrei Dospinescu, dr. Ileana Ciutacu, ing. Cotiso Hanganu, ing. Evgheni Tirulnic si ec. Cristian Dragodan si urmeaza a fi completata cu specialisti in domeniile matematica si fizica. Cautam, de asemenea, un asistent de proiect care sa coordoneze activitatile administrative ale grupului de lucru.
Pentru mai multe detalii despre acest proiect deschis va invitam sa ne scrieti la cotiso@complexitystudies.ro sau sa ne contactati la +40 741 268 476.